Hoofd Financiële Administratie (m/v)

Ben je die proactieve Hoofd Financiële Administratie die, net als wij, kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan, van aanpakken weet, gedreven is en mee wil groeien met onze ambities? Dan maken wij graag kennis met je!

Laura Metaal is een organisatie met een rijke historie en verregaande expertise in de staalsector. Laura Metaal kent momenteel een aantal kernactiviteiten waaronder het in loondienst decoilen en beitsen van warmgewalst staal en handel in en opslag van coils.

Laura Metaal is een modern staalverwerkend bedrijf. Met geavanceerde decoilinstallaties worden rollen staal getransformeerd naar plaatmateriaal, waarbij kwaliteit, veiligheid, leverbetrouwbaarheid en kostenbeheersing de kritische succesfactoren zijn. Daarnaast beschikt Laura Metaal over een state-of-the-art plaatbeitsbaan, een automatische inpaklijn en een overdekt warehouse voor 100 kiloton staal. Laura Metaal bestaat uit een groep van bedrijven met ongeveer 85 werknemers verdeeld over de vestigingen in Maastricht en Beverwijk.

Laura Metaal is een servicegericht, innovatief en ambitieus bedrijf dat zich kenmerkt door een doordachte groeistrategie, enthousiaste medewerkers een (intern) open, informele wijze van communicatie en een hoge kwaliteitstandaard. Persoonlijke groei en ontwikkeling zijn belangrijke waarden binnen de organisatie.

Voor LSM zijn we op zoek naar een:

HOOFD FINANCIËLE ADMINISTRATIE (M/V)

Als Hoofd Financiële Administratie ben je verantwoordelijk voor de financiële administratie en geef je uitvoering aan het financieel beleid. Op de afdeling financiële administratie stuur je ongeveer drie medewerkers aan. Je bent een echte teamspeler en draagt er zorg voor dat het werk juist verdeeld wordt. Samen met het team zorg je ervoor dat de processen onder controle zijn en de administratie nauwkeurig wordt bijgehouden. Bij afwezigheid van iemand binnen het team ben je in staat om te fungeren als back-up. Je rapporteert aan de Financieel Directeur en bent in staat om als sparringpartner te fungeren over zaken als de verdere ontwikkeling en vormgeving van de afdeling en processen.

Financiële verantwoordelijk en/of andere verslaglegging is voor jou geen probleem. Als Hoofd Financiële administratie geef je inzicht in de financiële administratie van de organisatie. Je zorgt ervoor dat er periodiek management informatie wordt gegenereerd. Je bent proactief en doet voorstellen ter verbetering van de interne procedures en verslaglegging. Daarnaast ga je gedetailleerd te werk en controleer je het grootboek, de project-, debiteuren-, crediteuren- en voorraadadministratie en de onderlinge samenhang daarvan. Je ondersteunt de controller bij financiële analyses.

Verder verricht je ook voorbereidende werkzaamheden als de aangiften omzetbelasting en loonheffing, maandafsluitingen en jaarafsluitingen, VPB-aangifte, aangifte omzetbelasting en loonheffing. Je bent tevens in staat om jaarrekeningen op te stellen. Je fungeert als aanspreekpunt voor externe accountants.

Gevraagde kennis en ervaring

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding richting accountancy of bedrijfseconomie.
 • Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je beschikt bij voorkeur over leidinggevende ervaring.
 • Je kunt goed overweg met ICT-applicaties en hebt bij voorkeur kennis van AFAS en PowerBI.
 • Je gaat gedetailleerd te werk, maar bent ook in staat om het grote geheel te overzien.
 • Je bent sociaal en een echte teamspeler.
 • Je bent in staat om het werk te ordenen en prioriteiten te stellen.
 • Het op orde houden van de administratieve organisatie is voor jou een kernwaarde
 • Engelse taalvaardigheid is een must, Duitse taalvaardigheid een pré.

 

Wat wij bieden

 • Uitdagende en afwisselende functie in een informele omgeving.
 • Prima arbeidsvoorwaardenpakket, met onder andere een marktconform salaris, 27 verlofdagen en 13 adv dagen op fulltime basis, een collectieve zorgverzekering en pensioenregeling.
 • Veel ruimte voor jouw persoonlijke inbreng.
 • Mobiele telefoon en laptop van de zaak.
 • Een no-nonsense werkomgeving bij een succesvolle en groeiende organisatie.
 • Werkomgeving waarbij gezondheid en goede voeding centraal staan (vers fruit op de werkvloer en werkgeversbijdrage in sportabonnement)
 • Een goede balans tussen werk en privé, bijvoorbeeld vanwege onze flexibele werktijden.
 • Veel ruimte om jezelf persoonlijk te ontwikkelen en de ruime mogelijkheden om opleidingen of trainingen te volgen.
 • Locatie/standplaats van de functie is Maastricht.

 

Geïnteresseerd?

Hebben wij je interesse gewekt? Dan nodigen wij je graag uit om je CV en motivatie naar ons toe te sturen (claudia.harrer@laurametaal.nl).