CaDo's en verkeersdoorsteken

In de NEN 5191 geleiderail kan een zogenaamde voorbereide doorsteek worden aangebracht. Deze calamiteitdoorsteek kan door de hulpdiensten worden gebruikt om in geval van een blokkade van rijstroken, de incident- of ongevallocatie sneller te bereiken.

Dit kan een handmatig te openen slagboomconstructie zijn. Deze bestaat uit NEN 5191 geleiderail op steekbussen die in de plaatselijk verharde middenberm wordt aangebracht, met verankeringen aan weerszijden.

Laura Metaal Road Safety levert deze slagboom calamiteiten doorgangen van zowel 600 mm breed, alsmede 800 mm breed, naadloos passend tussen de NEN 5191 systemen. Alle stalen onderdelen in deze CaDo’s zijn thermisch verzinkt volgens de NEN-EN 1461-norm wat zorgt voor een lange levensduur.

Naast de calamiteitdoorsteek voor uitsluitend hulpdiensten, leveren we ook mobiele (RWS) beweegbare Stepbarrier doorsteken voor het wegverkeer conform figuur 13.10 uit de publ. 706. Dit type doorsteek wordt bijvoorbeeld aangelegd: 

  • aan weerszijden van (land)tunnels, om het verkeer bij een calamiteit via een doorsteek in de tussenberm om te leiden.
  • op regelmatige afstanden in de middenberm, ten behoeve van wegonderhoud in bijvoorbeeld het 4-0 systeem.

Laura Metal Road Safety levert tevens een NEN EN-1317 getest alternatief in de vorm van de BarrierGuard 800 Opening Gate. Deze in stalen stepprofiel uitgevoerde barrier is getest op H2 en kan worden uitgevoerd met een mechanische hefinrichting met wielunits. Deze doorsteek kan handbediend snel en efficiënt worden geopend.